Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Khalid, de Damián i Jordi Pastor

11 desembre 2015 985 views Sense Comentaris

khalid00Khalid / Damián Campanario; Jordi Pastor.- Barcelona: Norma, 2013.

Còmic que parla d’un tema espinós com és la immigració provinent del Magreb, i doblement espinós perquè es centra en els menors. Menors que viuen en un país on l’única manera aparent de prosperar és l’exili, creuar l’estret, sigui en patera o enfilat damunt els eixos d’un camió. Sortir d’allà, a qualsevol preu. Perquè fugir sembla l’única opció per tenir un futur, val la pena. O potser no.

Quan finalment arriben el seu destí acaben en un centre de menors, sense papers no poden treballar, tampoc els poden tancar i acaben cometent petits furts a turistes, a les platges, completament desarrelats i molt desangelat del somni europeu. Al final del camí s’han trobat també sense futur i amb un present igualment negre. La Barcelona dels carrerons foscos del Raval, dels shawarmes, els llauners, i els grups de magribins atracant a turistes borratxos… un còmic on malauradament no hi ha gens de ficció, no cal, amb la realitat n’hi ha més que de sobres.

khalid02

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.