Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Khalid, de Damián i Jordi Pastor

11 desembre 2015 Sense Comentaris

khalid00Khalid / Damián Campanario; Jordi Pastor.- Barcelona: Norma, 2013.

Còmic que parla d’un tema espinós com és la immigració provinent del Magreb, i doblement espinós perquè es centra en els menors. Menors que viuen en un país on l’única manera aparent de prosperar és l’exili, creuar l’estret, sigui en patera o enfilat damunt els eixos d’un camió. Sortir d’allà, a qualsevol preu. Perquè fugir sembla l’única opció per tenir un futur, val la pena. O potser no.

Quan finalment arriben el seu destí acaben en un centre de menors, sense papers no poden treballar, tampoc els poden tancar i acaben cometent petits furts a turistes, a les platges, completament desarrelats i molt desangelat del somni europeu. Al final del camí s’han trobat també sense futur i amb un present igualment negre. La Barcelona dels carrerons foscos del Raval, dels shawarmes, els llauners, i els grups de magribins atracant a turistes borratxos… un còmic on malauradament no hi ha gens de ficció, no cal, amb la realitat n’hi ha més que de sobres.

khalid02

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.