Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats barcelonines Novembre 2015

16 novembre 2015 Sense Comentaris

mosaic NB novembre 2015Crims, crims i més crims.

La Petra Delicadol’Hèctor Salgado i el comissari Hilari Soler.

Inspectores, detectives, doctores, mosses d’esquadra, esposes, clientes, assassines i assassinades.

Cossos cuinats, cossos mutilats el 1800, un cos crucificat a la platja del Poblenou i cadàvers embolcallats amb un sudari, sepultats sota una pila de bitllets.

Els secrets més foscos de l’alta societat barcelonina i un joc d’escacs pervers, de sang i pistes.

Aquest mes a la guia de novetats de novel·la barcelonina hi trobareu bastanta novel·la negra. Però no és l’únic gènere, la intriga històrica ve representada per G: la novel·la de Gaudí, per El Brigadista, un homenatge als milers de voluntaris que s’allistaren a les Brigades Internacionals, i per L’home impassible, Premi Gregal de Novel·la Històrica 2014.

També hem rebut La trobada, novel·la escrita dins de l’interessant Projecte Parelles Artístiques, que uneix a un artista professional i un d’amateur en una experiència creativa dins del camp de la salut mental.

No podem deixar de fer menció a la reedició d’Un film (3000 metres) de Víctor Català, una obra única sobre els baixos fons de Barcelona, publicada el 1926, potser equivalent al que a França seria un Balzac o un Victor Hugo.

Hem inclòs una obra de narrativa de Juan Goytisolo, Genet en el Raval, crònica d’una llarga amistat amb admiració mútua, conté diversos assajos, correspondència i fotografies.

Com a curiositat un parell de donatius de novel·les del Quim Monzó, traduïdes a l’anglès: The enormity of the tragedy i Guadalajara.

I acabem amb un suggeriment, La peixera, òpera prima de Maiol de Gràcia Clotet, que s’estrena amb una cuidada edició de l’Editorial Periscopi. Es tracta d’una distopia barcelonina -sembla que en els últims anys s’estan posant de moda- angoixant, crítica amb els models econòmics i el neoliberalisme, amb moltes referències literàries i audiovisuals, que ens planteja com podria ser el món el dia que ja ningú llegeixi llibres ni quedin valors… L’escriptor i corrector Yannick Garcia en parla en aquest enregistrament del programa Cabaret Elèctric de Catalunya Ràdio, són 11 minuts que us recomanem escoltar, us tirareu de cap a la novel·la.

Bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.