Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Editar poesia. La col·lecció Mitilene

10 novembre 2015 Sense Comentaris

Continuem apropant-nos a la tasca imprescindible de les editorials de poesia, i per això les convidem a compartir amb tots vosaltres la seva experiència. Si fa uns mesos rebíem a l’editorial LaBreu, aquest cop tindrem amb nosaltres a Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando, editors de Meteora, que ens parlaran de Mitilene, una col·lecció molt especial que ha dut a les nostres biblioteques noms tan assenyalats com Màrius Sampere, Gemma Gorga, Feliu Formosa o Marta Pessarrodona, entre molts altres.

També ens interessa, i molt, conèixer l’experiència dels autors. Aquest cop ens acompanyarà l’olotina Rosa Vilanova, que ha publicat recentment a la col·lecció Mitilene el seu darrer poemari, La perfecció de la molla (2015), amb un pròleg de Sam Abrams.

Aquest novembre es compleixen quinze anys dels primers llibres publicats per Meteora. Tot i que no publiquen exclusivament poesia, estan molt orgullosos de la col·lecció Mitilene, que els diferencia d’altres editorials independents. I no els falten motius, perquè la nòmina d’autors que hi han passat inclou tant noms que ja eren consagrats com d’altres que amb el temps han vist recompensada pel públic la confiança i el criteri dels editors.

El primer poemari publicat a Mitilene va ser Dues veles blanques, d’Isabel Morera, amb il·lustracions -tret distintiu de la col·lecció- d’Isabel Fors. El trobareu exposat a la secció de poesia de la biblioteca, amb una mostra de poemaris de la col·lecció.

Us esperem!!

Data: Dijous 12 de novembre, 19h
Lloc: Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

Aquesta activitat forma part de la 3a edició del cicle Entre versos a Horta Guinardó.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.