Inici » Destacat, General, Novetat, Poesia

Pasolini, Barcelona, quaranta anys després

27 octubre 2015 Sense Comentaris

Aquest dijous teniu una cita amb Pasolini corsari a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.  Es tracta d’un espectacle dirigit per Pere Alberó i muntat a partir dels seus textos: amb una presència important dels poemes, però també d’articles, pel·lícules, i teatre, segurament la seva faceta menys coneguda.

Creiem que l’obra de Pasolini és viva, i l’exemple de poeta i intel·lectual incòmode, punyent, “corsari”, més necessari que mai.

Però això, evidentment, no ens ho sembla només a nosaltres. És per això que ens fem ressò de dues iniciatives que tenen lloc a Barcelona aquests dies.

La primera, de fet, fa temps que rutlla, i hauria de ser la referència per tots els qui us interesseu per Pasolini: el Projecte Pasolini Barcelona (PPO) organitza, promou i difon activitats que ajudin a mantenir viva la memòria de Pasolini en el 40è aniversari de la seva mort. A la web del PPO hi trobareu continguts, notícies i una agenda completa i actualitzada de tot el que es cou a casa nostra relacionat amb Pasolini.

La segona iniciativa -vinculada amb el PPO, que hi ha participat- és el cicle Pasoliniana, que tindrà lloc a la Filmoteca de l’1 al 8 de novembre, i on es presentaran i projectaran pel·lícules de Sergio Citti, Robert Guédiguian, Alberto Morais, o el mateix Pere Alberó, entre altres. Es tracta de pel·lícules que d’alguna manera dialoguen amb l’obra, viva, de Pasolini. El cicle l’obrirà el documental Pasolini a Barcelona, d’Hilari M. Pellicé. Aquí teniu un avançament:

Finalment, aprofitem per recomanar-vos especialment el número d’octubre de la revista Caimán: cuadernos de cine, que inclou un dossier sobre Pasolini.

Us esperem aquest dijous, a les 19h, a la sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.