Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, Roberto Bolaño

26 octubre 2015 Sense Comentaris

escanear0001

Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce seguida de Diario de bar / Roberto Bolaño y A.G. Porta. Barceloana: Acantilado, 2006

Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce seguida de Diario de bar / Roberto Bolaño y A.G. Porta eBiblio

 

Roberto Bolaño (Santiago de Chile,1953- Barcelona,2003) Novel•lista i poeta va viure amb la seva família a Xile i després a Mèxic. Va tornar a Xile quan el cop d’estat posicionant-se amb la resistència, la qual cosa li costaria vuit dies de presó.
Va tornar a Mèxic, on va participar en la fundació d’un grup poètic de avantguarda anomenat infarrealismo, on va publicar els seus primers treballs. Desprès va viatjar per Àfrica i Europa, es va quedar uns anys a Barcelona on ja hi vivia la seva mare. Va ser aquí on va conèixer a A.G. Porta.
A.G. Porta ( Barcelona,1954) Novel•lista i poeta va engegar diferents projectes amb en Bolaño, van provar d’escriure guions pel cinema i un llibre de contes . De tots els projectes que van començar en va quedar aquesta novel•la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce i un conte, Diario de bar. Aquesta novel•la va ser escrita a quatre mans quan Bolaño vivia a Girona treballant en una botiga i escrivint per la nit i Porta vivia a Barcelona.
El conte Diario de bar acompanya aquesta edició que us proposem.
Els personatges de Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce són una parella de joves que viuen i treballen a Barcelona: Anna Ríos ,sud-americana que té vint anys, i l’Àngel Ros que en té vint i set. L’Àngel de dia treballa en una oficina, de nit toca en un conjunt de música tropical i també es dedica a escriure. Quan es coneixen se’n van a viure a Horta. Però la vida els canvia, perden la feina i comencen a mudar-se de casa i acabaran vivint en una pensió amb la mare de l’Anna.
L’Àngel sense feina retroba la seva veta literària i escriu la novel•la, Cant de Dèdalus anunciant el fi, inspirada en la vida d’ells mateixos.
Àngel ens va relatant la vida al límit que porta arrossegat per l’Anna de qui està enamorat i també la del Dèdalus, el protagonista de la novel•la que està escrivint.
L’escenari és Barcelona, on va viure Bolaño fins el 1980, de fet ens fa una picada d’ullet apareixent ell mateix en el personatge de l’amic de l’Àngel, un sud-americà que viu al carrer Tallers 45
Su morada era más bien modesta. Consistía en dos habitaciones que él llamaba sala-comedor y dormitorio separadas por una cortina granate y medio tabique.

Si hi passeu per aquest carrer podreu veure a la façana un placa recordant el pas del Bolaño per Barcelona.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.