Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca el Carmel – Juan Marsé recomana: Los felices 90s, de Boada i Onliyú

20 novembre 2015 Sense Comentaris

portada-felices90Los felices 9o’s / Boada; Onliyú.- Barcelona: La Cúpula, 2015.

El moment entre finals dels 80 i primers 90 va ser moments de molt canvi. Quedava enrere la transició i semblava que la democràcia havia arribat per quedar-se. Fins i tot a nivell polític, després de l’ensurt del 23-F, s’instal·lava una mena de calma, de tranquil·litat, i a més a més Espanya entrava a la Unió Europea (aleshores Comunitat Económica Europea). Es considera que tant la victòria electoral del PSOE com la celebració del Mundial de Futbol el 1982 van fer ingressar Espanya dins les democràcies europees normalitzades. Però a més a més els Jocs Olímpviboraics de 1992 es van atorgar a Barcelona, que va viure una etapa de canvis sense precedents. I a la ciutat i viu gent, gent que amb tant canvi anaven una mica bojos.

Aquests són els personatges que Boada i Onliyú retraten en aquest còmic, aparegut per entregues a la mítica (i tristament desapareguda) revista El Víbora. Una família completament desquiciada més que no desestructurada (com diu al pròleg Mercedes Abad) i les seves aventures per on passaran els tres tòpics de sexe, droga i rock and roll. Un pròleg on Mercedes Abad diu que sí, que així era molta gent als 90, i que amb aquest còmic ho podem aprendre millor que amb tots els llibres d’història que ens poguéssim llegir. Un retrat d’una època fet in-situ, els autors eren en aquell lloc, en aquell moment, saben de què parlen, juntament amb Nazario, Ramón de España i d’altres formarien el que es va conèixer com a còmic underground barcelonès, que tingué a la ja citada revista El Víbora un dels seus principals aparadors.

Felices90_vinyeta

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.