Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats Espai Barcelona Tardor 2015

23 octubre 2015 Sense Comentaris

mosaicEBCNtardorJa estan aquí les novetats barcelonines d’aquesta tardor. Podeu consultar-ne el llistat complet a la guia d’aquest mes.

Hi trobareu novetats històriques: un repàs a la Barcelona més maçònica, la ciutat com a refugi de jueus que escapaven del nazisme, postals de Hauser i Menet i més d’un llibre amb fotografies de principis de segle.

Des de la vessant social trobareu converses i reflexions al voltant de la ciutat i una anàlisi del famós model Barcelona. També l’assaig Los antisociales: historia de la homosexualidad en Barcelona y París, 1945-1975, que resulta una interessant comparació entre les diferents regulacions de l’espai públic de les dues ciutats, entre els arxius dels jutjats de vagos y maleantes i els de la brigada mundana de Paris, així com un vast estudi històric al voltant dels conceptes d’homosexualitat, heterosexisme, gènere, solidaritat i militància.

expo teo peiro

Exposició Retrats literaris de Teo Peiró a la llibreria La Memòria (Barcelona, gener de 2015)

Per la part més artística també us oferim vàries obres: hi trobareu escultura, art gòtic a la ciutat, els secrets arquitectònics de la Sagrada Família i fins i tot un curiós llibret editat a partir de l’exposició Retrats literaris de Teo Peiró.

I ja per a acabar, destacarem el llibre Tapes Barcelona, on hi trobareu receptes, locals i rutes de tapeo per la ciutat. Està prologat pel periodista i escriptor Joan Barril, mort encara no fa un any, amb un extret del seu text ens acomiadem:

La tapa és com els grans d’un collaret: en calen molts perquè el collaret brilli i arribi a la condició de joia. La tapa no respon a la necessitat d’ingesta, sinó a la necessitat de compartir. […] La tapa no ens desafia sinó que s’hi implica, es converteix en el centre de la conversa i ens ajuda a creure que el temps amb la seva companyia ens ha fet millors per dins i per fora. Aquesta és la dimensió espiritual d’una cosa tan genuïnament material com són aquests petits bocins de coneixement de l’omnívor. Menjar en comunitat és una manera de celebració a la vida.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.