Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. El impostor

2 novembre 2015 Sense Comentaris

El impostor/Javier Cercas. Barcelona: Literatura Random House,2014

Javier Cercas és un escriptor que va néixer al poble cacereny d’Ibahernando l’any 1962. Als 4 anys la seva família es va traslladar a Girona, on va estudiar al col•legi dels Maristes. Posteriorment es va traslladar a Barcelona per estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va treballar durant dos anys a la Universitat d’Illinois. Des de 1989 és professor de literatura espanyola a la Universitat de Girona. Ha guanyat varis premis literaris com el Premi Salambó ,el Premi Llibreter, el Premi Ciutat de Barcelona(2001), Grinzane Cavour (2003), el Premi Nacional de Narrativa (2010) i el Premi Internazionale del Salone del Libro di Torino (2011).
El impostor és un llibre que parla del cas Marco, fent referència al descobriment per part del historiador Benito Bermejo de que, contrariament al que havia fet creure, en realitat el president de l’Amical de Mauthausen no havia estat mai al camp de concentració de Flossenbürg. A partir de la reconstrucció de la vida d’Enric Marco, Cercas analitza el que hi ha de veritat i de mentira en la història d’aquest personatge i intenta comprendre-ho.
Els principals escenaris barcelonins de la novel•la se centren en els districtes de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia, tot i que Sants, Sant Andreu, Sarrià, Sant Martí i Nou Barris també surten mencionats.
Acabem amb un fragment del llibre:
Dice que sus compañeros lo dejaron en el centro de la Ciudad, en la Diagonal, que se dirigió al barrio de El Guinardó y que, al llegar a la esquina de Lepanto y Travessera de Gracia, llamó a la portería del edificio donde vivían el tío Anastasio y la tía Ramona la última vez que volvió a Barcelona de permiso, solo unos meses antes, justo después de obtener sus galones de cabo. Dice que fue la tía Ramona quien le abrió la puerta y quien, pasada la sorpresa inicial, le abrazó, le cubrió de besos, le hizo entrar“.

El impostor

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.