Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Novetat, Poesia

Nova edició del cicle Entre versos

6 octubre 2015 Sense Comentaris

Ja tenim aquí la tercera edició del nostre cicle  poètic. El cicle començarà el 29 d’octubre, amb l’espectacle Pasolini corsari, i es tancarà el desembre recordant Javier Carnicer (Osca, 1956 – Barcelona, 2015), en un acte d’homenatge que aplegarà amics del poeta i al qual esperem que us hi sumeu.

Aquest és el programa:

Dijous 29 d’octubre de 2015, 19 h
PASOLINI CORSARI
Amb Pere Alberó, Neus Mayolas i Pol Forment

Aquest espectacle teatral ens acosta a l’obra i al pensament del poeta i cineasta italià Pier Paolo Pasolini, de qui enguany recordem els quaranta anys de la seva mort.

Des dels primers poemes escrits en friülà que donen forma a una mena de paradís camperol, fins a l’apocalipsi burgès que anuncia als últims escrits periodístics de mitjans dels setanta, Pasolini Corsari dibuixa un recorregut on s’integren els diversos llenguatges artístics que va cultivar l’autor: poesia, teatre, cinema, assaig i articles periodístics.

Dramatúrgia: Pere Alberó
Actors: Neus Mayolas i Pol Forment

Dijous 12 de novembre de 2015, 19 h
EDITAR POESIA. LA COL·LECCIÓ MITILENE
Amb l’editorial Meteora i la poeta Rosa Vilanova

L’olotina Rosa Vilanova compartirà amb nosaltres el seu darrer poemari, La perfecció de la molla (2015), i ho farà acompanyada de Maria Dolors Sàrries i Jordi Fernando, editors de Meteora.

Ens aproparem a l’edició de poesia de la mà dels seus protagonistes i sabrem més de Mitilene, una col·lecció molt especial que ha dut a les nostres biblioteques noms tan assenyalats com Màrius Sampere, Gemma Gorga, Feliu Formosa o Marta Pessarrodona, entre molts altres.

 

Dijous 26 de novembre de 2015, 19 h
TRAMUNTANA POÈTICA EN CLAU DE BLUES I ROCK
Amb Amadeu Casas

Escoltarem el barceloní Amadeu Casas, que ha musicat els poemes de Fages de Climent i ha portat al seu terreny la peculiar manera del poeta d’universalitzar el seu món proper.

En llegir els poemes de l’autor empordanès, Casas va sentir la necessitat d’ajudar a difondre’l. El resultat final, recollit en el disc Lo gaiter de la muga, és el filtratge de les diferents influències musicals de Casas, compositor i guitarrista de blues.

Dijous 10 de desembre de 2015, 19 h
A L’OMBRA DE JAVIER CARNICER

Tant des del vessant musical (liderant Carnicería Carnicer, Manicomio Romántico, Soledad Anónima o amb el treball amb Justo Bagüeste –Lijas, 2009, i Polar, 2012–) com des de l’estrictament poètic (La sombra del obituario vista por su huésped, 1982; i Estuche de lijas, 2012), Javier Carnicer  va exercir una notable influència en músics i poetes aragonesos i barcelonins.

Javier Carnicer va viure una vida profunda, dràsticament romàntica i coherent, com si no existís l’alternativa d’una existència burgesa, rutinària i desapassionada. En Javier no era un dels altres, era un dels els nostres, sobretot de la nostra ombra, de la nostra soledat anònima. Els amics que vam escoltar la seva veu i vam llegir els seus poemes sabem que podríem ser un bri més del que som. La intensitat de la seva obra creixerà plantant cara a la carnisseria general i seguirà estimulant els reductes de resistència, perquè els qui  han viscut amb passió han transformat per sempre més el temps.

L’acte serà conduït, entre altres, per José Antonio Arcediano, Eduard Sanahuja i Jordi Virallonga.

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.