Inici » Destacat, Monogràfics, Novetat, Poesia

Poesia Aplicada: Poesia Slam

16 novembre 2010 2 Comentaris

Aquest mes de novembre posem en marxa la secció de “poesia aplicada” al nostre bloc. En aquest espai trobareu una introducció a un tema relacionat amb la poesia i enllaços a pàgines web que tenen a veure amb el tema tractat.

Aquest mes comencem parlant de la poesia slam. Tal i com la coneixem avui va néixer a la dècada dels vuitanta a Chicago, al club de jazz The Green Mill, de la mà del poeta Marc Smith, amb el propòsit de renovar els tradicionals recitals de poesia.

Tot i que alguns dels practicants de l’slam situen les seves arrels en els trobadors i en la tradició oral africana, especialment en la figura dels griots (narradors i rapsodes amb més de 1600 anys d’història), o els anomenats dozens (una forma africana de competició oral), les influències més immediates inclouen el moviment Beat, el Black Arts Movement, el jazz, les primeres formes de rap i el hip-hop.

Els recitals de poesia slam es basen en una competició entre els autors, que llegeixen, reciten o interpreten els seus poemes, durant tres minuts com a màxim, davant d’un jurat que els avalua i puntua. Aquesta manera de fer i recitar poesia va créixer i es va popularitzar durant els anys noranta, gràcies a l’aposta per l’oralitat i la relació directa amb el públic.

Enllaços a pàgines webs interessants:

An Incomplete History of slam

Declamando. Slam Poetry

Enllaç a un vídeo amb poesies de Marc Smith Canal de MarcKellySmith

Cliqueu a aquest enllaç per veure un Recital Poesia Slam

2 Comments »

  • Murr said:

    Moderns i modernes,

    Aquí teniu un tast barceloní de poesia slam, gravat al Palau de la Virreina fa uns mesos, durant la Setmana de Poesia de la ciutat.

    http://www.youtube.com/watch?v=TkjUlyTCXgY

  • Biblioteca del Guinardó (author) said:

    Moltes gràcies per la seva aportació Sr.Murr. Ja hem afegit l’enllaç, esperem que ens segueixi visitant i les seves participacions.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.