Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: L’endemà de tot, de Lluís Calvo

6 novembre 2015 Sense Comentaris

Lluís-Calvo.-foto-Carles-mercaderL’endemà de tot / Lluís Calvo.- Barcelona: Raig Verd, 2014.

La Barcelona menys “cool” de vegades conviu amb la més “aparador”, però rodejats de turistes els habitants de la ciutat intenten tirar endavant amb el seu dia i les seves coses, de vegades se’n surten prou bé i de vegades els hi surt com als protagonistes d’aquest llibre. Perdedors, que saben que ho són i que no aspiren a canviar-ho, només a que la vida els doni un respir, que els permiti sobreviure i mirar-se el món amb una mica d’humor, l’humor dels que no tenen res a perdre i han fet del “semenfotisme” si no tota la seva filosofia vital, almenys la part principal dels seus valors.

Quan tenia vint-i-set anys vaig travessar la Rambla, forçat pels preus i els embolics, amb la intenció de canviar de barri. El meu equipatge consistia en un parell de maletes, una pila de discos, un gàbia amb un lloro i dos cartons de Fortuna. Aquesta acció, tan vulgar, va canviar la meva visió de la ciutat. I tant se val que el nou barri fos la continuació d’aquell altre en què havia viscut tota la vida. En aquell instant vaig ser conscient de moure’m en un espai tancat que era, paradoxalment, inacabable. Els meus col·legues ho sabien prou bé, això. I un dia, com si parlés en nom de tots quatre, Onelli, sentenciós, va pronunciar la frase fundadora: “Encara no ens hem vist fora els murs.”lendema-de-tot

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.