Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Ruta literària “La via làctia”. Etapa 0

13 juliol 2015 Sense Comentaris

agut

Avui encetem una altra ruta literària!! Aquest cop passejarem per barri de Sants a través dels fragments de la novel·la La Via Làctia de Joan Agut.

La novel·la ens mostra a través de la narració en primera persona de Toni, un nen de 10 anys com es va viure la postguerra al barri de Sants. Així ens explicarà les seves entremaliadures, el descobriment del sexe, com era l’escola i les relacions entre els seus familiars. Altres protagonistes seran el seu pare, el senyor Tomàs, persona d’ideologia conservadora que treballa a un banc i porta la comptabilitat d’una impremta; la seva mare, la senyora Aurora, que treballa a casa; el seu oncle Miquel, d’ideologia anarquista que pateix una malaltia mental després de passar la Guerra Civil ,no té bona relació amb el senyor Tomàs i està casat amb Eulàlia, que cuida d’ell.

Joan Agut fou un editor, crític literari i escriptor català. Va néixer l’any 1934 a Barcelona i va morir a Caldes de Montbuí el 2011. La seva primera feina va ser vendre peix al mercat d’ Hostafrancs. Després ocupà oficis poc relacionats amb la literatura, alhora que militava al Front Nacionalista de Catalunya fins el 1959 fins que el 1959 va emigrar a París per fer d’artista. En va tornar el 1961 i obrí una llibreria. Va treballar a les editorials Bruguera i Edhasa i va ser un dels fundadors de l’editorial Barcanova. També va crear l’editorial Thassàlia. Durant la transició milità a Convergència Democràtica de Catalunya. L’any 1978 va ser nomenat secretari tècnic de la junta de govern de l’Hospital de Sant Pau. Un cop jubilat va dedicar-se a l’escriptura i de la seva obra va destacar: L’arbre de la memòria, que va guanyar el premi Pin i Soler de Narrativa el 2001, el Mestre de Taüll, que va guanyar el premi Joan Crexells el 2001 i finalment Pastís de noces, que va guanyar el premi Carlemany l’any 2003.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.