Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. La metgessa de Barcelona

21 setembre 2015 Sense Comentaris

La metgessa de Barcelona/David Martí. Barcelona: Edicions 62,2012

David Martí va néixer a Barcelona l’any 1970. És humanista de formació, va treballar molts anys com a professor, consultor i responsable de projectes relacionats amb l’ús de les noves tecnologies per a empreses, organismes públics i entitats sense ànim de lucre. Un dia va decidir dedicar-se a l’escriptura i donar conferències. L’any 2008 va publicar el llibre “La (r)evolució interior”, el 2010 “Les bruixes d’Arnes”, el 2012 “La metgessa de Barcelona”, el 2013 “El guerrer adormit” i el 2014 “Les dones sàvies de la muntanya”. Actualment presenta i dirigeix Club Dante, el programa de llibres de Ràdio 4.
La metgessa de Barcelona comença quan la metgessa Lluna Aymerich, junt amb la seva filla Eulàlia, espera l’arribada d’Hug de Montcada, que torna de la guerra, però aquest en arribar es assassinat per ordre de Assuf Al-Barim, que busca aconseguir El llibre de les essències,. Davant d’ aquesta situació, el pare Salvador es porta el llibre del convent de Càller a Sardenya cap a Barcelona per tal que la Lluna el guardi, mentre que ell fuig fora de Barcelona amb Eulàlia per fugir de l’epidèmia de pesta.
La novel·la transcorre a la Barcelona de 1582 i els escenaris principals estan a Ciutat Vella, encara que la Vila de Sarrià i la muntanya de Montjuïc tenen també protagonisme.
A continuació us donem un petit tast del llibre:
“ A mesura que passaven les hores, la Lluna anava desxifrant els missatges ocults del mapa, i tenia la sensació d’estar redescobrint la ciutat que l’havia acollit feia tants anys.
En un altre temps, Barcelona se la coneixia com la ciutat de les tres catedrals, perquè hi havia tres grans obres dedicades a Déu: Santa Maria del Mar, l’església del convent de Santa Caterina i la basílica de la Santa Creu i Santa Eulàlia.
La situació dels edificis no era obra de l’atzar. Més aviat era fruit de coneixements relacionats amb la geometria sagrada, un art secret que combinava l’esoterisme amb la ciència i que només estava a l’abast d’uns quants privilegiats. Era el llenguatge carregat de simbolismes que parlaven els mestres d’obres i els bisbes que havien ordenat aquelles construccions.”
En definitiva, es tracta d’una novel·la molt interessant ,on trobareu aventures, fantasia i història.
metgessabcn

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.