Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana El regal de Gliese, de Víctor Nubla

18 setembre 2015 Sense Comentaris

el-regal-de-glieseEl regal de Gliese / Víctor Nubla.- Barcelona: Males Herbes, 2012.

Una novel·la esbojarrada que comença amb un cadàver al Carmel, i a partir d’aquí tot de coses es precipitaran cap a una cosa amb pinta d’apocalipsi, o almenys de cosa molt gran i molt estranya. En un típic agost barceloní, amb pocs nadius, molts turistes i una calor demencial que fa que les coses més inversemblants ens puguin semblar d’allò més normals. Ningú és gaire lúcid amb una sensació tèrmica de prop de quaranta graus, si a més a més els objectes i els gossos et comencen a parlar pensar que has perdut completament la xaveta és una opció raonable. Una novel·la que deixa amb ganes de més d’aquest autor, una alenada d’aire fresc.

En Sebastià Janowsky no s’imaginava que en sortir un moment de la festa que oferia la Nèria Garden a la seva àmplia terrassa envoltada de pins, que dominava els llums i les foscors de la ciutat des de la seva talaia al barri del Carmel, i a la qual havien assistit artistes de la política i polítics de les arts, es trobaria amb un cadàver. Però va reaccionar extraordinàriament bé: va tornar a la casa, va prendre un altre negroni i es va desplomar sobre una cadira de jardí sobre la qual algú acabava de vessar una batuda de coco.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.