Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats barcelonines Estiu 2015

22 juny 2015 Sense Comentaris

mosaic nb estiu 2015Temps d’estiu, temps de lectura.

Per a molts arriba l’època de l’any que ens permet tenir una mica més de temps lliure, fins i tot vacances, dies per sortir de la rutina i refrescar-nos vora la mar o a la muntanya. Hi ha qui opina que és el moment de lectures lleugeres, o bé breus, de relats i contes que un va dosificant entre capbussada, migdiada i excursió. També hi ha qui, pel contrari, aprofita que te més temps i es proposa atacar aquell clàssic de nou-centes pàgines que porta pendent anys.

Sigui quin sigui el vostre cas una visita a la biblioteca us ajudarà a decidir-vos. Que sabeu el que voleu, segur que ho tenim, i si no ho tenim us ho portem. Que esteu indecisos, doncs feu una ullada a les recomanacions que trobareu als expositors, o a la guia de lectura amb les darreres novetats, o bé pregunteu-nos i deixeu-vos assessorar, una bona manera de descobrir joietes literàries.

En aquesta última guia que us oferim hi trobareu varietat.

Tenim gènere negre de la mà de l’Andreu Martín, el Jordi Sierra i Fabra, en Xavier Gual i l’Empar Fernández.

Per la banda històrica, en Chufo Lloréns ens acosta a la Barcelona modernista amb La ley de los justos, el Guillem Martí a la Barcelona del 39 amb Cremeu Barcelona! i la Maria Carme Roca ens transporta a la misèria del 1715, a una ciutat ferida patint les conseqüències de la guerra de Successió, amb La Merla Blava. També tenim un recull de textos de Néstor Luján, publicats a la revista Destino durant la transició, periodisme de denúncia recollit sota el títol La Barcelona dels tramvies i altres textos.

De caire més biogràfic destacarem Els anys salvatges de Xavier Vernetta, Alguns anys després de Jorge Wagensberg i les novel·les El poeta del poble, al voltant de la figura de Jacint Verdaguer i No digas que me conoces, de Sergi Doria, que ens presenta la història d’un dels grans estafadors que va revolucionar Barcelona als anys vint.

I en trobareu més: crítica social i activisme a La sonrisa de las iguanas, un thriller ambientat en un reality show televisiu, el dia a dia d’una infermera a l’Hospital de Sant Pau, el disparatat ¿Por qué me comprasteis un walkie talkie si era hijo único? del cantant de Love of Lesbian Santi Balmes, i també un parell de premis, L’àguila negra, Premi Sant Jordi 2014 i l’últim Premi Ramon Llull 2015, Algú com tu d’en Xavier Bosch.

Esperem que en gaudiu i que tingueu bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.