Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Temo els grecs fins i tot quan porten regals

4 juny 2015 Sense Comentaris

Avui hem fet servir com a encapçalament un conegut vers de l’Eneida, “Timeo danaos et dona ferentes”,  justament per animar-vos a fer el contrari: acostar-vos als clàssics de la poesia grecollatina.

Us ha passat alguna vegada llegint L’ Odissea o La Ilíada que se us escapava alguna cosa? Com s’explica la còlera d’Aquil·les? Qui eren els troians? Què en sabem, de Safo? Quins motius té Virgili a l’Eneida per vincular la fundació de Roma a la desfeta de Troia? Com pot ser que un poema perdut i retrobat com el Rerum natura de Lucreci influís tant en la cultura i la ciència del Renaixement?

Els clàssics no necessiten crosses ni manuals, però esperem que la guia de lectura que us presentem doni respostes a la vostra curiositat lectora. La guia no recull les grans obres de la poesia clàssica, sinó un seguit de títols que us poden ajudar a contextualitzar-la, entendre-la, i gaudir-la més i millor.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.