Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats Espai Barcelona Maig 2015

25 maig 2015 Sense Comentaris

EBCN maig 2015Des de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé de nou us presentem tanda de novetats de temàtica barcelonina.

D’entrada trobem un parell d’obres de caire biogràfic: un estudi al voltant de la figura d’Antoni Gaudí i una falsa hagiografia que ens acosta a l’irreverent Quico Pi de la Serra.

També hi descobrireu una mica d’urbanisme i un quadern de viatge, de traços íntims, pels carrers de Sarrià.

Com sempre que us presentem novetats de l’Espai Barcelona, n’hi ha una gran part d’històriques: itineraris centrats en les dones, de diferents èpoques i per diferents barris, reculls i memòries de veïns de Nou Barris o el Camp de la Botacuriositats i llegendes de racons de la ciutat, història del Tibidabo, de la muntanya i del parc d’atraccions, i de la xarxa de metro, pràcticament parada per parada.

De caire més etnogràfic també tenim una repassada a la cavalcada dels Reis Mags a la ciutat, un recorregut històric per la sardana i un repàs a la indumentària urbana del 1700.

I per últim farem menció també d’una curiositat per a bibliotecaris, llibreters, lectors i tota mena de bibliòfils: Biblioteques particulars de Barcelona, una aproximació a les biblioteques personals d’alguns barcelonins com Josep M. Benet i Jornet, Miguel Gallardo, Simona Skrabec i d’altres que haureu de descobrir.

I com sempre us desitgem molt bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.