Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Poesia

Autor del mes: Carles Sindreu II

30 maig 2015 Sense Comentaris

Obra destacada

Il·lustrat amb set plomes del pintor Ramon Capmany  i pròleg de Rossend LlatesRadiacions i poemes (1928) és, sens dubte, l’obra més cèlebre de Carles Sindreu.

Com es pot intuir per mitjà del seu títol el llibre s’estructura en dos parts. La primera el conjunt de vuitanta-cinc proses curtes anomenada “Radiacions”, en paraules de Tomàs Garcès: “un diari d’imatges”. La segona la constitueixen els poemes, alguns d’ells en forma de cal·ligrama. El llibre te una unitat en el to. L’única diferència rau en la forma i en els temes: les radiacions manifesten més el pols de la vida moderna i el seu dinamisme, i els poemes són més l’evocació d’una natura idíl·lica i tendra plena de noves imatges servides amb gran sensibilitat.

Malgrat ser un llibre primerenc, Radiacions i poemes va tenir un ampli ressó i fou celebrat per la crítica especialitzada, cosa que augurà una bona trajectòria literària a l’autor. Sindreu es va relacionar amb escriptors i artistes de la seva època fins i tot tan rellevants com Hemingway i Picasso. Literats i ateneistes com Carles Riba, Carles Soldevila, Agustí Esclassans, Josep M. de Sagarra, J.V.Foix prologaren els seus llibres.

Per aprofundir més en el món personal i literari de Carles Sindreu podeu llegir aquest article de Carme Arenas a la revista digital UOC Lletra A.

També trobareu informació al llibre: Carles Sindreu: centenariDemaneu la reserva d’aquest document.

    

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.