Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana….Històries de Barcelona

1 juny 2015 Sense Comentaris

Anita Janczak és professora de llengua i literatura poloneses graduada per la Universitat de Varsòvia i pedagoga terapeuta graduada per l’Acadèmia d’Educació Especial. Viu a Barcelona des de setembre de 2009.
Històries de Barcelona és el seu primer llibre, que engloba un conjunt de 18 relats breus, que tracten de les relacions personals. La majoria de relats estan protagonitzats per dones, i cal destacar dos contes al•legòrics: Les tres egoistes, on hi ha una conversa entre l’Arrogància, la Gelosia i la Soledat, i Els tres ignorants, on hi ha una conversa entre l’ Individualisme, el Egoisme i l’ Orgull.
Tot i que no hi ha moltes referències geogràfiques, els contes s’ubiquen a Barcelona. Els llocs que surten mencionats són: Sagrada Família, Passeig del Born, La Carboneria, Estació Barcelona-Sants, Plaça Catalunya, Fonts de Montjuïc, Avinguda de la Catedral, Palau de la Música Catalana, La Rambla i el Liceu.
A continuació us presentem un petit tast del llibre corresponent al conte Mercedes: “ Admira el Palau de la Música Catalana i allà hi passa molts vespres solitaris. Aquesta nit també hi va a fruir del concert excepcional del cor de l’Orfeó Català. Malgrat haver-hi estat moltes vegades, amb la mateixa atenció de sempre examina l’estil modernista de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que encara que no és molt conegut va construir aquesta perla arquitectònica del Patrimoni Mundial. Entrant en aquest lloc màgic, bé simbòlic i cultural del poble català, s’oblida del tot. Només allà, entre la bellesa de l’art i les veus cantants, ella se sent com una persona viva i excepcional.”
En conclusió, es tracta d’un conjunt de petites històries que tracten de les relacions entre persones ambientades a Barcelona.
historiesbcnjanczak

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.