Inici » Biblioteca Horta-Can Mariner, Destacat, Novetat, Novetats bibliogràfiques, Teatre

La Biblioteca Horta-Can Mariner recomana… Anna Lizaran

29 abril 2015 Sense Comentaris

Anna Lizaran

Amb la coproducció del Teatre Lliure, Viena Edicions va publicar a finals del 2014 aquest llibre d’homenatge a l’actriu catalana Anna Lizaran, un retrat de la seva vida professional i, també, personal.

El llibre conté una galeria d’imatges excepcional amb les fotografies de Ros Ribas, sobretot, però també de David Ruano i Teresa Miró: un testimoni visual que ens passeja per tota la trajectòria escènica de l’actriu i ens permet gaudir de la seva evolució i la seva capacitat camaleònica mostrada en cada personatge interpretat i en cada gest captat per la càmera. Passar els fulls d’aquest llibre és veure passar pel davant dels ulls el bo i millor de l’escena catalana dels darrers quaranta anys.

Joan de Sagarra, en el pròleg del llibre diu “Doncs, bé, aquest llibre que tu, lector, tens a les mans, és un llibre fet, escrit, amb el cor”. I com a lectora no puc estar-hi més d’acord ja que de cada pàgina, de cada foto i de cada escrit fet pels seus amics i companys de professió se’n desprèn l’admiració i el respecte, però també l’emotivitat i l’estimació de les persones que la van conèixer i han col·laborat per a que aquest llibre fos possible.

Un gran llibre dedicat a la memòria d’una gran artista que ha estat una de les actrius que més ha contribuït a la renovació del nostre teatre des dels seus inicis al Lliure fins a les seves darreres interpretacions al TNC.

“Els actors són poetes que escriuen a la sorra. Només cal que arribi una altra onada i el seu traç desapareix. Però els grans intèrprets, com l’Anna, deixen, en la nostra memòria, una marca benèfica que ens acompanya per sempre. Aquells que van veure, ni que fos una sola vegada, la Lizaran, la recordaran com una companya de viatge que els explicava la veritat embolicant-los en la manera més sublim de mentir: el teatre”. Lluís Pasqual

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.