Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

La literatura infantil a les escultures de Barcelona

17 abril 2015 Sense Comentaris

Demà es celebra una nova edició del festival de llibres per a infants i joves Món Llibre i des de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us volem explicar que la literatura infantil també hi és present a les escultures de Barcelona. Ho sabíeu? Doncs en tenim dues mostres.

La primera escultura la trobem al Passeig de Sant Joan (a l’alçada del carrer Rosselló) i està dedicada al popular personatge de la Caputxeta Vermella. Realitzada per l’escultor Josep Tenas i Alivés a principis dels anys 20. L’escultura s’identifica perfectament amb la protagonista del conte (tot i que l’escultura no porta cap títol) i reprodueix una de les escenes inicials de la narració, el diàleg entre la Caputxeta (que fins i tot porta el cistell) i el llop.

EsculturesLIJ
La segona mostra escultòrica que fa referència a la literatura infantil la trobem a la plaça Gal·la Placídia i està dedicada a la Blancaneu. És obra de l’escultor Josep Manuel Benedicto, va ser inaugurada el 1947 i se l’ha conegut amb dos nom: “Nena amb cèrvol” i “Blancaneu”. Així com l’escultura de la Caputxeta era una reproducció clàssica del personatge difós per Perrault i els germans Grimm, en el cas de la Blancaneu es nota clarament que l’escultura s’inspira en el personatge reproduït per Walt Disney a la versió cinematogràfica.

Si voleu saber més sobre les escultures i monuments instal·lats a l’espai públic de la ciutat podeu consultar els llibres que tenim a la biblioteca sobre la matèria o el Web d’Art Públic de Barcelona, un museu virtual on trobareu fotos i informació sobre les diferents obres.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.