Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: Els set pilars de la saviesa

11 abril 2015 Sense Comentaris

Los siete pilares de la sabiduría

de T.E. Lawrence

Barcelona : Zeta Bolsillo, 2006. . Demaneu la reserva d’aquest document.

 Els set pilars de la saviesa és l’últim llibre de Thomas Edward Lawrence, on relata la seva experiència militar i humana durant la guerra de britànics, francesos i àrabs contra turcs i alemanys, durant la Primera Guerra Mundial.

El títol del llibre prové d’un versicle de la Bíblia extret del capítol novè del llibre dels Proverbis, en el qual es parla dels set pilars sobre els quals la saviesa va construir la seva pròpia llar. Capítol 9, El banquet de la Saviesa, 9: 1- 9: 6.

Lawrence adorna els fets amb els seus records, les seves sensacions i els seus judicis, i forma un bell relat amb elements de crònica històrica, llibre de viatges, aventures, política, sociologia i tot allò que l’ajudi a intentar aclarir la seva ment en un moment personal de profunda crisi.

La primera part del llibre se centra en Uejh, la segona en la conquesta de Aqaba, i l’última a Damasc. La història es desenvolupa en els escenaris d’Aràbia, al llarg de la línia fèrria que turcs i alemanys van desplegar en aquella zona. El protagonista recorre el ferrocarril del Heyaz de sud a nord. Pel que fa al moment històric, es localitza en els prolegòmens de la Primera Guerra Mundial.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.