Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: La venganza de Tiburón, de Dani el Rojo i Yolanda Foix

23 març 2015 Sense Comentaris

5

La venganza de Tiburón / Dani el Rojo; Yolanda Foix.- Barcelona: Timun Mas, 2014.

La història comença quan Tiburón surt de l’Hotel Entença (és a dir, la presó Model) el 1985, no porta ni 24 hores fora que antics col·legues el demanen i es troba un assassinat on han deixat al costat de la víctima un aleta de tauró, un missatge. Però per lligar caps i treure l’entrellat haurem de tirar enrere fins al 1975 per saber qui és Tiburón, que el 1975 tothom deia Hugo, que amb els seus amics als seus 20 anys veia la vida passar des del Turó de la Peira, fins que un dia decideixen atracar un banc. Els hi surt bé, i ja no paren, qualsevol diu que no al diners fàcils.9788448019150

Dani el Rojo tira de records per recrear una banda d’atracadors molt semblant a la seva, per si algú no ho sap va ser un dels principals atracadors a la Barcelona dels 70 i 80. Després d’atracar intenten muntar negocis legals, però de seguida transformen un gimnàs fallit en un casa de barrets, tot i que el prota diu que “no me gusta el pan de coño”. A més a més les noies cobren en droga que rebenen als seus clients, tot funciona tant bé que de seguida més gent vol la seva part del pastís. I d’aquí anirem veient la primera història de Tiburón, com va acabar a la presó, el que li va passar allà dins i com tot això conflueix al final de la novel·la, novel·la trepidant i sense concessions, ràpida, dura i directa.

“Siempre he creído que una llamada a las tantas de la madrugada sólo puede traer malas noticias. La Loli me despertó con un codazo, la miré, y durante un segundo no tenía ni puta idea de dónde estaba. Pensé que otra vez en prisión y que el funcionario de turno me requería para cualquier gilipollez.
Estaba en medio de una pesadilla, con el Tosco agarrándome por el cuello, a punto de lanzarme desde el segundo piso del chupano. Soñé que resolvíamos el problema del reloj a puñetazos, pero, cuando estaba a punto de caer al vacío, sentí el codazo de la Loli.
-¡Me cago en la puta!”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.