Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats barcelonines Hivern 2015

6 març 2015 Sense Comentaris

mosaic NB hivern 2015Us presentem les novetats de novel·la barcelonina d’aquest passat mes de febrer a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Posats a destacar-ne alguna aquest cop ho tenim fàcil: Noticias felices en aviones de papel, l’últim llibre d’en Marsé, el nostre escriptor de capçalera, ressenyada fa no res en aquest mateix blog.

I alhora no podem deixar de fer menció d’altres com El impostor d’en Javier Cercas, amb la història del farsant supervivent dels camps de concentració nazis Enric Marco. O Catalanes todos d’en Javier Pérez Andújar, aparentment una reedició però en realitat una reescriptura, que narra amb llibertat i humor les visites de Franco a Catalunya i la complicitat catalana amb el règim.

Allunyant-nos una mica de la ficció, us hem de recomanar també Aquellos años del boom: García Márquez, Vargas Llosa y el grupo de amigos que lo cambiaron todo, del periodista Xavi Ayén, que ha vist la llum després de deu anys d’una investigació colossal i que ens relata i desgrana el boom del moviment literari llatinoamericà a la península, concretament a Barcelona  i des de Barcelona, entre els seixanta i els setanta, quan es va convertir en la capital mundial de la literatura iberoamericana.

I per últim, amb la notícia de la mort de l’escriptor Francisco González Ledesma encara present, acabarem amb el llibre recentment publicat pel seu fill, el periodista Enric González. Es titula Memorias líquidas i ens ofereix això, les seves memòries després d’anys d’ofici, a través de les quals arribem a tenir una visió de la decadència de les empreses periodístiques a Espanya. Us en avancem un fragment, centrat en la ciutat:

Mi Barcelona es la Barcelona de entonces. Era una ciudad en tránsito. El franquismo hacía las maletas o se disfrazaba de otra cosa, los poderes sustitutorios no habían llegado todavía, la libertad era un estado de ánimo sin reglas ni procedimientos democráticos, había mucha prisa por recuperar el tiempo perdido y el sexo y la droga parecían un buen atajo. Hablamos de una ciudad sucia y desordenada, relativamente pobre, con árboles enfermos, un mar aceitoso y pocos turistas. No se parecía en nada, ni de día ni de noche, al parque temático de palmeras y diseño de la actual Barceluña.”

Tornem amb les properes novetats, fins aleshores aquí teniu la guia i molt bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.