Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: 10 visions de Barcelona en historieta [VVAA]

27 març 2015 Sense Comentaris

Barcelona1010 visions de Barcelona en historieta / [varis autors].- Barcelona: Complot [et al.], 1987.

El 1987 Barcelona encara no s’havia convertit en l’actual potencia del turisme. Eren els anys en que es preparaven les olímpiades i la ciutat es transformava a marxes forçades. La transformació va ser molt gran i va afectar a quasi tots els barris de Barcelona, cas apart seria la zona de Poblenou-Somorrostro que va acabar esdevenint la Vila Olímpica. En aquesta Barcelona en plena transformació, tot i això, es podien trobar imatges típiques, imatges de postal, les postals que ben aviat serien canviades per les noves imatges plenes de disseny i futurisme que ens havien de portar els jocs i tot el que implicaven. També era una ciutat que no estava envaïda per turistes, ni tan sols el centre! Barcelona era una ciutat de la gent que hi vivia, i entre aquesta gent hi havia els artistes del còmic. En altres ressenyes he parlat de la indústria del còmic a Barcelona, per això aquest còmic (possiblement fet per encàrrec, l’Ajuntament figura com un dels editors) té els noms que té al darrera: Ruben Pellejero, Pere Joan, Emilio Manzano, Laura i Mercedes Abad, Juan Linares, Alfons Font i Molina, Josep M. Beá, Mariscal, Gallardo… Noms de primer nivell del nostre còmic amb històries d’entre 4-10 pàgines ambientades bé a la Barcelona dels anys vint, bé a la guerra civil, bé en un futur fantàstic, o als anys 50 o…

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.