Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: París bombardeado

7 març 2015 Sense Comentaris

Paris, bombardeado

Azorín

Madrid : Renacimiento, 1919.  Demaneu la reserva d’aquest document.

Madrid : Biblioteca nueva, 2008. Demaneu la reserva d’aquest document.

SINOPSI. El 1919 va publicar Azorín -pseudònim amb el qual, com és sabut, signava José Martínez Ruiz aquest llibret sorprenent que, sota l’aspecte d’una crònica de guerra, ve a ser una teoria metafòrica de l’estètica post-simbolista.La reutilització de textos escrits primerament com articles de premsa, barrejats com pàgines noves, és una tècnica compositiva que l’autor porta a terme amb èxit. En aquest cas, integrats en un nou conjunt, les cròniques periodístiques del bombardeig de París en 1918. Biblioteca Nueva rescata aquesta obra del gran prosista espanyol que, des de la primera edició fins ara, no havia estat considerada sinó, per contra, oblidada o diluïda entre els seus articles sobre la Primera Guerra Mundial.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.