Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Josep Ballesteros a la Mercè Rodoreda

19 febrer 2015 Sense Comentaris

El proper dimecres comptarem amb la presència del poeta Josep Ballesteros (Manresa, 1966), que farà un recital del seu darrer poemari, El teu nu té la violència d’un Déu creador (ed. Gregal, 2014), acompanyat de Gemma Canals.

Es tracta d’un llibre de poesia amorosa, i recull l’essència de les vivències de l’autor.

Això escrivia Ricard Mirabete a la ressenya que va fer-ne a El Punt Avui:

Amb aquest volum Gregal inaugura una col·lecció de poesia. A El teu nu té la violència d’un Déu creador, Josep Ballesteros (Manresa, 1966) exposa una cosmovisió de l’amor entès com a esdeveniment. És una vivència íntima generadora de sentit i de realitat.

El poemari s’estructura a l’entorn de sis parts, amb tres poemes d’obertura temàtica que articulen les interrelacions entre les parts. Hi ha de manera explícita la correspondència de les sis parts de l’obra amb els sis pètals d’una rosa. Els versos construeixen el sentiment amorós com l’expressió simbòlica de la recerca del coneixement.

Les sis parts descriuen el pensament i la recerca existencial que menen el poeta cap al coneixement de l’altre, el tu amorós. Apunten relacions i motivacions líriques seguint la iamtge poètica del nu femenía i del símbol de la rosa. El desplegament dels pètals remet a la pràctica amorosa. També fa al·lusió a la fortalesa que uneix els amants contra els embats de la vida.

[llegir-ne més]

Esperem que trobeu interessant al proposta i us passeu per la sala d’actes de la biblioteca el proper dimecres.

Data: dimecres 25 de febrer, 19h

Lloc: Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda. Sala d’actes

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.