Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: El retorn del soldat

7 febrer 2015 Sense Comentaris

El retorn del soldat

de Rebeca West

Madrid : Herce, 2008. Demaneu la reserva d’aquest document

Barcelona : Viena, 2012. Demaneu la reserva d’aquest document

El retorn del soldat és una inquietant novel·la  en què Rebecca West explora els laberints de la memòria i la manera com les emocions modifiquen, de vegades de manera dramàtica, la percepció de la realitat que ens volta.

SINOPSI.  Chris Baldry, el protagonista d’aquesta història, torna del front per trobar-se amb les tres dones del seu passar: Kitty, la seva dona, freda i bella; Jenny, la seva cosina, que mai va admetre el seu per amor el … i Margarita, el seu primer amor de fa quinze anys. A causa una amnèsia seva, de la seva cosina només recorda la infància, de la seva dona res en absolut. En el seu record roman només Margaret. Les tres dones han de prendre una decisió: deixar seguir l’estat come ll es troba al tornar de la Guerra o intentar curar-lo. També, però Chris vol escollir

És una novel·la psicològica que transcendeix la seva època: s’ha traduït a diferents llengües  i es va adaptar en versió cinematogràfica. El text, aprarentment senzill, és sofisticat i absorvent. Ve a ser un estudi imaginatiu sobre l’amistat, la il·lusió, la possessió i el terrible, destructiu esnobisme de les convencions socials, amb la tragèdia de la Primera Guerra Mundial com a rerefons.

Rebecca West (Londres, 1892-1983) és el pseudònim literari de Cicily Isabel Fairfield, una de les grans figures de la literatura i el periodisme en llengua anglesa. Profundament compromesa amb els principis feministes i de reforma social, va ser una intel·lectual destacada dels anys quaranta i cinquanta, i va exercir com a crítica literària a les pàgines de The Times, el New York Herald Tribune, el Sunday Telegraph, el New Republic i The Bookman.

*Altres llibres ded l’autora:

Un reguero de pólvora / traducció d’Antonio Iriarte. Barcelona : Reino de Redonda, 2014. Demaneu la reserva d’aquest document

Cuando los pájaros caen / [traducció: Rafael Vázquez Zamora]. Barcelona : Backlist, 2011. Demaneu la reserva d’aquest document

El significado de la traición / traducció de Panteleimón Zarín. Barcelona : Reino de Redonda, cop. 2011. Demaneu la reserva d’aquest document

*Ressenyes i opinions:

Ressenya d’Albert Ventura

Ressenya de Damià Alou

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.