Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Les parelles dels altres, de Gonzalo Torné

13 març 2015 Sense Comentaris

LES-PARELLES-DELS-ALTRES-Gonzalo-TornéLes parelles dels altres / Gonzalo Torné.- Barcelona: LaBreu, 2013.

Un petit recull de contes, o més concretament quatre contes urbans (a excepció del primer), entre aquests contes hi ha el conte llarg que dóna títol al recull Les parelles dels altres. Un conte sobre relacions, amor, i com aquestes relacions de vegades s’imbriquen de manera malaltissa amb una mena de viatge o ascens social, com si no fossin els anys l’única cosa que passa, una mostra:

“-Se’m va ficar al cap ser mare. M’he inscrit a la gran lliga, la dels homes”

“No duia el xicot incorporat a la conversa, així que vaig pensar que estava atenta i de cacera; separa’t cinc anys de la tribu postadolescent, i pots oblidar-te d’interpretar el seu equipatge de signes.”

 

I el conte La Transacció, un retrat del món de les lletres no gaire optimista, però possiblement per això força real:

“La nostra relació es basava en un deute de gratitud, el que ell havia contret amb mi. Esclar que l’assumpte era nebulós. No feia ni un parell d’anys que havia guanyat un premi de novel·la, dels nets “a mitges”, més literari que comercial, i amb una remuneració sucosa que tampoc m’havia de treure de la misèria. El meu nom va començar a sonar amb noms atractius entre les persones que sovintegen els soterranis dels tallers literaris, els clubs de lectura, les mateixes que imprimeixen i enquadernen manuscrits perquè s’encallin en els filtres d’altres premis, més o menys bruts.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.