Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Noticias felices en aviones de papel, de Juan Marsé

20 febrer 2015 Un Comentari

650_H401694.jpg Noticias felices en aviones de papel / Juan Marsé.- Barcelona: Lumen, 2014.

Un nou llibre de Juan Marsé sempre és una bona notícia. Amb una dilatada i prolífica carrera no li queda res per demostrar, pot escriure realment sobre allò que li vingui més de gust. Amb el ens endinsarem en la història d’un nano i la seva veïna, però com és habitual en Marsé aquesta història té molt més de passat que de futur, en una escala amb balcons esquifits per on entra el sol i fugen els somnis.

El protagonista viu amb la seva mare, perquè el seu pare va ser un d’aquells hippies de la darrera fornada, dels que van anar a Eivissa a intentar viure d’acord amb els seus ideals, i una família tradicional no encaixava amb això. El pare absent, la mare treballadora i el protagonista que comença a treballar d’aprenent en una pastisseria alhora que la veïna li encarrega una feina, que li torni els avions de paper que ella llença per la finestra, a tant la peça. L’ajudarà a recollir avions un noi que es passa mitja vida al carrer.

Sembla una història típica de Marsé, però ambientada més cap aquí (tot i algun petit error en aquest aspecte), fins que ens adonem que els avions són més que avions, i que reviure el passat no és impossible, les vides aparentment més simples poden amagar passats terriblement sorprenents, històries que jugen amb les persones.

És un llibre breu, amb una història plena de tendresa i poesia, no és el millor llibre de Marsé però sí prou representatiu per qui vulgui començar a endinsar-se en la seva obra. Si n’haguéssim de fer un eslògan diríem: no és el millor Marsé, però és Marsé.

marse

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.