Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de poesia “De pensament, paraula i obra”

26 octubre 2010 Sense Comentaris

Poesia mexicana a la frontera nord, amb Uberto Stabile

El proper dijous 28 d’octubre de 2010, 19.30 h. a la sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda iniciarem la 16a edició del cicle estable de poesia “De Pensament, paraula i obra” amb la presència del poeta i editor valencià Uberto Stabile, qui ens parlarà del llibre i documental Tan Lejos de Dios. L’acte serà presentat per Jordi Virallonga
19.30 h: Projecció del documental Tan lejos de Dios. Poesía mexicana en la frontera norte
20.15 h: Conversa sobre el documental i el llibre, i recital de poemes d’Uberto Stabile.

El llibre i documental Tan lejos de Dios, és un retrat dels poetes mexicans a la frontera amb EEUU, que ens parla “de la migració, d’armes i de l’amor, d’una societat que dia a dia es reinventa per seguir vivint”. El projecte va començar sent una antologia de poesia i va acabar convertint-se també en un documental que, a través d’entrevistes a escriptors i gravacions de recitals, recorre el desert i les ciutats de la gran frontera americana: Chihuahua, Ciudad Juárez, El Paso, Tijuana, etc.

L’autor del projecte, Uberto Stabile (València, 1959), ha rebut entre d’altres el Premio Valencia de Literatura (1987) i el Premio Internacional de Poesía Surcos (1997). La seva poesia es pot trobar recopilada a Habitación desnuda: poesía 1977/2007.

Recordeu que totes les sessions del cicle “De pensament, paraula i obra “són gratuïtes.
Cicle reconegut amb 1 crèdit de lliure elecció per la Universitat de Barcelona

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.