Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Nova edició del cicle Entre versos

27 gener 2015 Sense Comentaris

Ja tenim nova edició del nostre cicle poètic. El cicle començarà d’aquí a uns dies, amb la visita del poeta Ben Clark -un dels editors de l’antologia Tengo cita con la muerte-, i es clourà amb una activitat en el marc de la Setmana de Poesia de Barcelona.

Esperem que trobeu interessant la nostra proposta i us animeu a acompanyar-nos.

Dijous 5 de febrer de 2015, 19 h
POETES A LES TRINXERES
Amb Ben Clark

Guillaume Apollinaire, Georg Trakl, Rupert Brooke…  La primera guerra total va delmar una generació d’escriptors com cap altra guerra no ho havia fet abans. Per conèixer l’experiència i l’obra dels poetes que van participar a la Gran Guerra, comptarem amb la presència de Ben Clark, poeta i editor de l’antologia Tengo una cita con la muerte (Linteo, 2010), que recull poemes de combatents britànics a la Primera Guerra Mundial.

Aquest acte forma part del cicle “1914. El món en guerra” de Biblioteques de Barcelona.

Dijous 12 de març de 2015, 19 h
VINYOLI I PALOL A L’ÈPOCA FELIÇ
Amb Miquel de Palol

Miquel de Palol va conèixer Joan Vinyoli el 1975, quan comptava vint-i-dos anys, en un temps  que ell anomena, potser amb ironia, “l’època feliç”. En aquesta acció literària amb tocs performàtics, Miquel de Palol construeix el relat de la seva coneixença vital i poètica, i fa una lectura rapsòdica dels poemes més emblemàtics de Vinyoli, tot intentant revelar-nos de forma distesa les claus simbòliques i personals que contenen.

Dramatúrgia: Teresa Vilardell i Miquel de Palol

Dijous 30 d’abril de 2015, 19 h
EDITAR POESIA. LA COL·LECCIÓ ALABATRE
Amb autors i editors de l’editorial Labreu

El primer volum de la col·lecció Alabatre –Cartes de sotamà, de Jordi Vintró– es va publicar el 2006. Des d’aleshores, l’editorial Labreu ha bastit un catàleg riquíssim on conviuen clàssics del segle XX amb noves veus de la poesia catalana. Noms com Paul Celan, T. S. Eliot, Francesc Garriga, Marc Romera o Blanca Llum Vidal fan d’aquesta col·lecció una de les propostes més interessants del panorama editorial català.

Editors i autors de Labreu ens acompanyaran per explicar-nos el paper de la poesia en el catàleg de l’editorial i compartir la seva experiència.

Dijous 14 de maig de 2015, 19 h
BARCELONA POESIA 2015

Del 12 al 18 de maig tindrà lloc una nova edició de la Setmana de la Poesia de Barcelona, que acosta als lectors de la ciutat una representació variada de la millor poesia catalana i mundial actual.

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà un altre cop elaborant la guia de lectura de la Setmana i allotjant un acte destacat de la programació oficial.

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.