Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a ….Manuel Vázquez Montalbán

9 febrer 2015 Sense Comentaris

Aquest mes de febrer, al club de lectura de Novel·la Barcelonina comentarem el llibre El pianista de Manuel Vázquez Montalbán. La sessió serà el dia 10 de febrer de 2015.
Manuel Vázquez Montalbán (Barcelona, 1939- Bangkok, 2003) fou un prolífic escriptor i periodista, que conreà múltiples generes: novel·la, poesia, assaig i gastronomia. Entre les novel·les cal destacar la sèrie dedicada al detectiu Pepe Carvalho.
Va estudiar Filosofia i Lletres i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Després del seu pas pel Frente de Liberación Popular, va ingressar en el PSUC en 1961. Va ser condemnat a 3 anys de presó per les seves activitats antifranquistes. En sortir de presó, va col•laborar en la revista Triunfo .A més, va començar a col•laborar en diferents publicacions com Siglo XX, Tele/Exprés o Por Favor. Anys més tard col•laborava en El País i Interviú.
Entre els seus múltiples premis literaris cal destacar: el Premi Nacional de Narrativa en 1991 per Galíndez, Premi Europeu de Literatura en 1992 pel mateix llibre, Premi de la Crítica pel El estrangulador en 1994 i Premi Nacional de les Lletres en reconeixement a la seva obra en 1995.
El pianista és la història del pianista Alberto Rosell, que es centra en tres èpoques diferents: la Barcelona dels anys 80, quan treballa en un local de transvestits,; la Barcelona de postguerra, quan surt de la presó amb l’ obsessió de trobar un piano; i finalment, al París de 1936 on està becat però amb el inici de la guerra civil es frustra la seva carrera.
Aquest cop us deixem la ressenya de la novel·la que es va fer al Bibarnabloc , el blog de les Biblioteques de Barcelona.
Us desitgem una feliç lectura!

v_zquez_montalb_n

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.