Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo

26 gener 2015 Sense Comentaris

PedroloMecanoscrit del segon origen/ Manuel de Pedrolo.- Barcelona: Edicions 62, 2005.

Aquest és el llibre de més éxit de Manuel de Pedrolo i un dels best-sellers de la literatura catalana. La història parteix d’un clixé clàssic de la ciència-ficció, un apocalipsi en forma d’objectes voladors causa una enorme destrucció, i elimina els humans. Els dos protagonistes que al moment fatal eren sota l’aigua es salven, en un món desolat on només es tenen l’un a l’altre, depenen d’ells mateixos per sobreviure. Hauran de fugir de les ciutats plenes de cadàvers, saquejar supermercats i botigues mentre exploren un món que se’ls ofereix de manera tan completa com aterridora.
La història de l’Alba i el Dídac, com uns nous Adam i Eva en el nostre món sobtadament destruït, i tot narrat amb l’estil viu i àgil de Manuel de Pedrolo, un llibre que val la pena recuperar d’un autor que cal recordar.

 

mecanoscrit1

“L’Alba una noia de catorze anys, verge i bruna, tornava de l’hort de casa seva amb un cistellet de figues negres, de coll de dama, quan s’aturà a avergonyir dos nois, que n’apallissaven un altre i el feien caure al toll de la resclosa, i els va dir:
-Què us ha fet?
I ells li van contestar:
-No el volem amb nosaltres, perquè és negre.
-I si s’ofega?
I ells es van arronsar d’espatlles, car eren dos nois formats en un ambient cruel, de prejudicis.”

portada_mecanoscrit

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.