Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Faré tot el que tu vulguis

2 març 2015 Sense Comentaris

Faré tot el que tu vulguis/Iolanda Batallé. Barcelona: Columna, 2003

Faré tot el que tu vulguis/Iolanda Batallé eBiblio

Iolanda Batallé va néixer a Barcelona l’ any 1971. És llicenciada en Filologia Anglesa i Periodisme per la Universitat de Barcelona i Southampton i té un Màster en Gestió de Negocis i Administració per ESADE i la Universitat de Berkeley. Ha col•laborat en varis mitjans de comunicació en camps relacionats amb el periodisme, la literatura i l’ensenyament. Treballa com a directora editorial de La Galera i professora de l’ Escola d’ Escriptura de l’ Ateneu Barcelonès, del Laboratori de Lletres i del Màster d’Edició de la Universitat Pompeu Fabra. Faré tot el que tu vulguis és la seva tercera novel·la després de La memòria de les formigues i El límit exacte dels nostres cossos, i amb ella va guanyar el 46é Premi Prudenci Bertrana.

La novel·la comença quan Nora, una dona casada de 40 anys, té una aventura amb Nacho, un jove biòleg, que ha conegut en l’ avió d’ un viatge en tornar de Londres. Nora acabarà obsessionada amb Nacho i això li farà entrar en un joc de dependència d’ell.

Hi ha poques referències a Barcelona que es centren en Sarrià, Sants, Sant Martí i plaça Catalunya.

Us oferim un fragment del llibre: “Ja estava tot a punt, ara només faltaven les persones, els actors. Com es poden aconseguir unes escultures eternes quan aquestes són éssers en moviment? Des de l’ adolescència es debatia sempre en pensar que la majoria de gent és una filla de puta o que el món és ple de bones persones. En aquell espai blanc perdut pels boscos de Montjuïc se sentia bé. Quaranta quadres de gran format. Sovint desconfiava del seu criteri, però avui no. Principis d’estiu. L’aire era transparent. Hi havia menys gent a la ciutat. A la sal regnava un silenci tan fort que semblava soroll. Al cap d’unes hores el brogit seria real. (…)”

En definitiva, es tracta d’una novel·la que ens parla de les relacions de sexe com a relacions de poder i del despertar a la sexualitat d’una dona que du una vida convencional. En paraules de l’autora és un camí del “Faré tot el que tu vulguis” al “Faré tot el que jo vulgui”, o com a mínim, “Començaré a entendre una mica què vull i ho perseguiré”.

fare-tot-el-que-tu-vulguis_9788466418034-198x300

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.