Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…País de llops

2 febrer 2015 Sense Comentaris

País de llops/Xavier Vernetta. Barcelona: Proa,2010

Xavier Vernetta és professor de literatura, crític literari, traductor i escriptor, nascut a Barcelona l’any 1956. És Llicenciat en Història Contemporània i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha publicat al voltant d’una quinzena d’ obres narratives en català, que abasten gèneres com les narracions curtes, la novel·la per adults, la novel·la juvenil i el conte infantil, entre d’ altres. L’any 2003 va rebre ex aequo el Premi de Narrativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana per Parlem d’amor, i l’any 2007,el Premi Lleida per País de Llops.
País de llopsPortada-Paisllops és la darrera novel·la de Vernetta. Carles Maria de Rovirosa, marques de Torregrossa, s’indigna pels articles periodístics escrits per Celestino Sánchez-Pereda, ja que fan referència a fets del seu passat, que voldria que fossin oblidats. Per altra banda, manté una relació tensa amb la seva família.
Els districtes de Barcelona que surten a la novel·la són Sarrià, Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc.
Us donem un petit tast del llibre: “Li vaig parlar de Barcelona com si fos una ciutat que m’agradava. Jo tenia llogada una habitació en una pensió del carrer de la Botella, però no calia donar tants detalls. Li parlava del passeig de Gràcia, de les terrasses i de les botigues de roba que hi havia. No calia explicar que també hi havia gent que passava gana. De diners, a Barcelona, n’hi havia, això era cert, encara que els tinguessin els altres”.
En definitiva, es tracta d’una novel•la situada a la postguerra a Barcelona, que parla de personatges que van guanyar la Guerra Civil.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.