Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: La caiguda dels gegants

10 gener 2015 Sense Comentaris

La caiguda dels gegants

de Ken Follet.

Barcelona: Debolsillo, 2012. Demaneu la reserva d’aquest document

La caiguda dels gegants (títol original: Fall of gegants) és una novel·•la èpica que narra la història de cinc personatges (de fet, cinc famílies) europeus i americans a principis del segle XX, coincidint amb la I Guerra Mundial, la Revolució Russa i la lluita d’’homes i dones pels seus drets i, espceialment, pel sufragi universal al Regne Unit.

La vida dels diferents personatges es veu trasbalsada pels successos que van donar origen a la guerra i les seves tràgiques conseqüències. Les famílies que formen la part principal de la trama, es van veure implicades en els esdeveniments bèl·lics d’una o altra manera. A través de la narració es pot assistir en directe a intrigues diplomàtiques, assalts a les trinxeres enemigues, converses mundanes i passions amoroses de persones que van viure aquelles circumstàncies, el que aproxima el lector a uns fets que van ocórrer fa gairebé 100 anys i van transformar per sempre l’ordre europeu i mundial.

Com hem dit els cinc personatges són famílies:

  • Família Dewar, diplomàtics americans
  • Família Fitzherbert, aristòcrates anglesos
  • Família Williams, miners gal·lesos
  • Família Von Ullrich, diplomàtics alemanys
  • Familia Peshkov, treballadors russos

Alguns dels fets que hi apareixen són els següents:

És la primera part de la Trilogia Century.

Més informació:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.