Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca recomana…

27 desembre 2014 Sense Comentaris

La ciutat sense temps

d’Enrique Moriel

Barcelona :  Columna ; Destino, 2007. Demaneu la reserva d’aquest document

La ciutat sense temps és una visceral i emotiva novel·la de l’autor barceloní Enrique Moriel.

SINOPSI.  Marta Vives, jove ajudant d’un advocat, treballa en l’aclariment de la misteriosa mort d’un prohom de l’alta societat barcelonina actual. Durant la investigació, la Marta no sols haurà de trampejar les obscures forces relacionades amb aquesta defunció, sinó que també es veurà implicada en la pugna que la seva família ha mantingut al llarg dels segles amb una altra antiga estirp de la ciutat, els Masdéu. Al seu encontre hi acudirà un inquietant narrador sorgit dels baixos fons de la Barcelona medieval, perseguit per la Inquisició, líder del poble, i el rostre del qual retrobem en moments decisius de la història de la ciutat. La Marta i aquest esperit maleït ens acompanyen en una fascinadora recerca, a través de llums i ombres, que el fugitiu planteja d’aquesta manera: quina prova tenim que en el combat entre el Bé i el Mal, entre Déu i el Diable, va guanyar el primer?

La novel·la -on Barcelona i la seva Història són les veritables protagonistes- està explicada en dos temps clarament diferenciats: el passat, protagonitzat pel personatge immortal sense nom; i el present, protagonitzat per la Marta Vives. Hi ha una altra història subjacent al llarg de tota la novel·la: una reflexió continuada sobre la lluita entre el bé i el mal; no un bé i un mal absolut, sinó un bé que incorpora trets dolents i un mal que amaga coses bones.

Rosa Maria Prats de la Iglesia, lectora editorial i professora de l’Escola d’Escriptura de l‘Ateneu Barcelonès diu d’aquesta novel·la: “La ciutat sense temps és una èpica reivindicació de la memòria històrica de Barcelona reconstruïda per mitjà d’un ésser teòricament maligne, un vampir, que s’enfronta  a la dicotomia entre el Bé i el Mal i al que la cruel experiència li porta a descobrir que dins l’home conviuen ambdós natures. A tot això s’afeigeixen elements com certa dosis de misteri, enigmes, personatges il·lustres i anècdotes de la història de la ciutat”.

El llibre va ser publicat en català (Columna) i en castellà (Destino). Tot els fets històrics que es relaten estan rigorosament documentats segons l’autor.

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.