Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana….Un día volveré

9 gener 2015 Sense Comentaris

Un día volveré/Juan Marsé. Barcelona: Debolsillo, 2003

Un día volveré/Juan Marsé eBiblio

Un día volveré és la setena novel•la de Juan Marsé i va ser publicada l’ any 1982.

Jan Julivert surt de la presó després de complir condemna per una sèrie d’ atracaments fets quan combatia amb el maquis. Quan torna a casa es retroba amb la seva cunyada, Balbina, que es guanya la vida amb la prostitució i el seu nebot Néstor, que el té mitificat. A més, els antics companys del maquis de Jan el busquen per conèixer els seus plans.

La trama del llibre transcorre principalment en els districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Ciutat Vella i també tenen un petit protagonisme Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.

Us donem un petit tast del llibre, que fa referència al barri de Gràcia:

“Más tarde, después de ayudarla a quitar la mesa, Jan se asomó a la galeria y contempló el laberinto de patios y azoteas y, al otro lado, en la trasera de los edificios de la calle San Salvador, las décrepitas vidrieras de galerías semejantes a la suya. Sobre aquella herrumbre verdegrís y geomètrica, el sol fulguró súbitamente, cegador, mediante un juego de reflejos. Asustadas, las palomas zigzaguearon en formación batiendo frenéticamente las ales, buscando una salida, y se remontaron hacía lo alto…”

En definitiva, es tracta d’ una novel•la barcelonina que parla dels perdedors de la guerra en la Barcelona de postguerra.P83031B.jpg

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.