Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: Tempestats d’acer

20 desembre 2014 Sense Comentaris

Tempestats d’acer

d’Ernst Jünger

Barcelona : Tusquets, 2013.  Demaneu la reserva d’aquest document

Narra les memòries de l’oficial, i escriptor, filòsof i historiador alemany Ernst Jünger en el front occidental durant la Primera Guerra Mundial.

Va ser publicada originalment el 1920, sent un dels primers testimonis personals sobre la guerra a aparèixer. El llibre és una descripció gràfica de la guerra de trinxeres. Després de la seva publicació ser revisat diverses vegades.

La primera versió de Tempestats d’acer era essencialment el diari de Jünger. L’original incloia el subtítol diari del comandant de forces de xoc. Des de la seva primera publicació va haver almenys set revisions, la darrera versió fou la de 1978 per a les Obres selectes. Per a la primera revisió de 1924 Jünger va reescriure per complet el llibre per a la seva nova editorial. El resultat va ser una versió intensament nacionalista i sagnant. La següent revisió important es va fer el 1934, en la qual les descripcions més explícites i violentes van ser silenciades. L’edició portava una dedicatòria universal: Als caiguts.

Jünger va ser ferit catorze vegades durant la guerra, incloent cinc ferides de bala. Se li va guardonar amb la Creu de Ferro de primera classe i ser el condecorat més jove amb la medalla del mèrit. Com diu l’historiador Xavier Casals al seu article a El Periòdico: “Jünger va titular el seu testimoni del conflicte amb una metàfora que descrivia amb encert aquell infern: Tempestats d’acer”.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.