Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat

Autor del mes: Marcel Fité II

24 octubre 2010 Sense Comentaris

BIBLIOGRAFIA

Històries de vetllador (1997). Darrere de l’aventura d’un jove raier a punt de ser engolit en un remolí del Segre, els somnis d’un tofaire, l’astúcia d’un meler, l’enigma d’un ésser solitari que sembla misteriosament sortit de les entranyes de la terra, la professionalitat d’un vistaire, la bondadosa vocació d’un acordionista i les peripècies d’un vell sastre, hi ha tot un món. Un món de costums, un món de gent amb oficis i amb formes de vida que es perden, però també hi ha un paisatge humà i verbal ple de sentiments i de tendresa. Perquè, de fet, Històries de vetllador és una història d’amor.

El carrer dels petons (2003). El carrer dels Petons –o, L’època tràgica i revolucionària del comte d’Espanya a Catalunya -recrea uns fets històrics, aquest cop els que varen ocórrer a Barcelona durant el període en què el comte d’Espanya Charles d’Espagnac va ser capità general de Catalunya (1827-1832). Aquest personatge qualificat de «sanguinari» va ser assassinat en condicions misterioses i la seva tomba profanada. El protagonista del llibre, Miquel un noi del Pirineu que emigra a la Barcelona de 1827, intenta treure l’entrellat de la mort del temut comte. Allà, a més de les arbitrarietats, abusos i salvatjades del comte d’Espanya, descobrirà la ciutat, les tensions socials de l’època (liberals i absolutistes) i coneixerà una noia, de la qual s’enamorarà.

Un seient a la llotja (2004). Hi ha morts tan importants que no surten ni a les esqueles. I hi ha vaticinis tan incomprensibles, que estan irremissiblement condemnats a complir-se. Com el que li va fer la Trenetes al protagonista de la novel•la, per exemple. Però aquest tenia un carnet del Barça a la butxaca i el partit estava a punt de començar. Per això havia deixat plantada la xicota i se n’havia anat a dinar amb una vella amiga. I per això acabà endinsant-se en la màgia gitana de la nit hostafranquina i en una aventura audaç i trepidant pels locals d’ambient de la Barcelona postolímpica. Al final, però, els morts sempre acaben sortint. Fins i tot a les esqueles.

Els enigmes de la llengua (2005). Tracta temes com la importància i les possibilitats de mantenir la diversitat lingüística en l´actual context de globalització, la llengua i el pensament.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.