Inici » Activitats, Arxiu Audiovisual, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Andrés Sánchez Robayna a l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra

27 novembre 2014 Sense Comentaris

Aquest novembre rescatem a l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra la visita que ens va fer el poeta Andrés Sánchez Robayna el 26 de gener de 2012, en el marc de la 18a edició del cicle “De Pensament, Paraula i Obra”, organitzat per l’Aula de Poesia de Barcelona i el Districte d’Horta-Guinardó. L’acompanyava el president de l’Aula de Poesia, Jordi Virallonga.

Andrés Sánchez Robayna (Las Palmas, 1952) va estudiar Filologia Hispànica a la Universidad de Barcelona, i s’hi va doctorar el 1977. Va fundar i dirigir les revistes Literradura (Barcelona, 1976) i Syntaxis (Tenerife, 1983-1993). Ha rebut el Premio de la Crítica pel poemari La roca (1984), així com el Premio Nacional de Traducción (1982) per la seva versió de la poesia completa de Salvador Espriu.

A més de poesia, ha publicat estudis de crítica i història literària, i tambñe dos volums de diaris. Ha traduït autors com William Wordsworth, Wallace Stevens, Paul Valéry, Salvador Espriu, Joan Brossa, Haroldo de Campos i Ramón Xirau. Actualment dirigeix el Taller de Traducción Literaria de la Universidad de La Laguna.

A les Biblioteques de Barcelona podeu trobar, entre molts altres, els llibres Cuaderno de las islas (Lumen, 2012), En el cuerpo del mundo (Círculo de lectores, 2004), i La sombra y la apariencia (Tusquets, 2010)

Us deixem amb un fragment de  “María Zambrano, 1939”, un dels poemes que va compartir amb nosaltres. A l’Arxiu en podreu trobar més:

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.