Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Yo fui Johnny Thunders: Etapa 2

19 desembre 2014 Sense Comentaris

Des de la Rambla Guipúscoa, ens traslladem a la Meridiana per arribar al Heron City, lloc on hi ha planejat un robatori, en el que participa Francis, amb la intenció de guanyar diners per comprar-se un vestit.

Pàg. 56
El Heron City es una islita de comercios, ocio y multicines que queda en el lateral de una de las vías de salida de Barcelona, la Meridiana. Un parking gratuito soporta tres plantas en las que hay un cine multisalas, un McDonald’s, un gimnasio, pizzerías, y fuera de recinto, un Corte Inglés poco frecuentado. Es un centro más familiar que otra cosa que se llena los fines de semana con vecinos de Horta, la Guineueta y la Sagrera. Pero un martes a las cuatro de la mañana manda el silencio, solo roto por los coches que, lejanos, entran y salen por los carriles de la Meridiana. Los locales están cerrados. Algunos desprenden una luz cenital verdosa, con móviles encapsulados, alarmas nerviosas, zapatillas de deporte, miel para las moscas.

HERON CITY

L’Heron City de Barcelona és situat als antics terrenys de RENFE a l’avinguda Meridiana, al districte municipal de Nou Barris, entre el passeig d’Andreu Nin, l’avinguda Rio de Janeiro i els carrers del Pintor Alsamora i de Rosselló i Porcel.
La remodelació dels terrenys ferroviaris fou planejada el 1987, dins el projecte d’àrees de nova centralitat de Barcelona, i el centre comercial i d’oci fou inaugurat el 2001, juntament amb altres equipaments d’ensenyament i esportius, un hotel i zones verdes. La superfície comercial del centre és d’uns 34.000 metres quadrats i s’organitza al voltant d’una plaça de formes sinuoses, on les fonts d’aigua tenen un paper central i lúdic. Disposa de 40 establiments comercials i de serveis, la meitat bars, cafeteries, discoteques i restaurants, a més de 16 sales de cinema i altres locals de llocs.

Font: Enciclopèdia de Barcelona, vol 3. Directors: Ramon Alberch i Jesús Giralt. Barcelona:Enciclopèdia catalana, 2005.

Etapa_2

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.