Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Itineraris literaris, Lectors, Novel·la barcelonina, Novetat

Ruta Barcino

15 novembre 2014 Sense Comentaris

Barcino

de Maria Carme Roca

Barcelona : Columna, 2009.  Demaneu la reserva d’aquest document

Us convidem a la següent ruta, la del llibre Barcino de Maria Carme Roca

SINOSPSI del llibre. Barcino, segle II. La fama d’un home traspassa totes les fronteres de l’època: és Luci Minici Natal Quadroni Ver, fill d’una il·lustre família de la colònia, home de gran atractiu, militar i polític brillant, que guanya, l’any 129, la perillosa cursa de quadrigues. Una ombra, però, plana sobre l’heroi de Barcino. Ni l’èxit professional, ni l’amistat, ni l’amor que sent per Kyrene, ni l’estima que professa a la seva esposa Fausta, poden esborrar les petjades d’un esclau que va marcar la seva infantesa i que sembla amagar-se rere cada traïció i assassinat: Teseu.

Una novel·la carregada d’acció i emocions; una lectura trepidant que transportarà el lector a l’apassionant Barcelona romana i que ens descobrirà els secrets més íntims d’un personatge que va lluir amb orgull el nom de la seva ciutat per tot el món.

Com totes les novel·les històriques d’aquesta autora, hi trobem una breu apunt històric i un apèndix amb fonts i documentació. També trobarem notes a peu de pàgina i abundants detalls sobre la vida quotidiana al segle II.

Barcino ha estat traduït al castellà i al gallec.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.