Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El último paciente del doctor Wilson

10 novembre 2014 Sense Comentaris

El último paciente del doctor Wilson/Reyes Calderón. Barcelona: Planeta,2010

Reyes Calderón és una escriptora nascuda a Valladolid el 1961. A més,és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Valladolid i doctora en Economia i Filosofia per la Universitat de Navarra, on treballa com a professora de Ciències Econòmiques i Empresarials. Ha creat el personatge de Lola MacHor, jutgessa bilbaïna que viu a Madrid i El último paciente del doctor Wilson és la tercera novel•la que protagonitza.

El llibre comença quan Lola MacHor acudeix a Barcelona a una taula rodona sobre delicte i globalitzUltimo pacienteació. Mentre està a l’hotel rep un paquet on hi ha un manuscrit enquadernat on s’explica que un tal Rodrigo vol demostrar que es pot matar sense motiu i mantenir la cordura i per això cometrà 6 assassinats. Tot sembla una novel•la, però la jutgessa descobrirà que es basa en fets reals i començarà a investigar.

Tot i que el protagonisme de Barcelona no és exclusiu, és una ciutat amb gran protagonisme al llibre ja que allà comença l’acció i és el lloc on es comet un dels assassinats. Cal destacar que no es concreten molt els escenaris barcelonins, ja que només es parla de la Barceloneta, el Port Olímpic, el passeig de Gràcia, l’estàtua del peix de Frank Gehry i la Facultat de Medicina.

En definitiva, es tracta d’un thriller molt interessant que parteix d’un plantejament original i que us farà mantenir la tensió fins el final.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.