Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

Entre versos, nou cicle poètic a la Mercè Rodoreda

16 octubre 2014 Un Comentari

Tenim nou cicle poètic a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda: Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Aquestes són les activitats previstes els propers mesos:

 

OCTAVIO PAZ EN EL SEU CENTENARI

Amb Joaquín Marco, conduït per Albert Lladó

Dijous 30 d’octubre de 2014, 19 h 

Enguany se celebra el centenari del naixement del poeta i assagista mexicà Octavio Paz (1914-1998), autor de llibres cabdals com El laberinto de soledad, Los hijos del limo, Árbol adentro, Piedra de Sol,  o Vislumbres de la India.

Per recordar la seva figura i apropar-nos a la seva obra, comptarem amb la presència de Joaquín Marco, poeta, crític literari i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona. L’acompanyarà el periodista cultural Albert Lladó.

 .

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DONES POETES

Del 21 de novembre al 15 de desembre de 2014

L’exposició Dones poetes vol ser un homenatge a totes les escriptores que des de la poesia han impulsat la recuperació del català com a llengua literària durant el segle XX.

Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Simona Gay, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal representen la progressiva incorporació de la veu de les dones a la societat literària al llarg del segle XX .

Organitza: CEID i Grup de Recerca Estudis de Gènere, Traducció, Literatura, Història i Comunicació, fruit d’un conveni de col·laboració entre la Universitat de Vic i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 .

ESPECTACLE DONES POETES EN VEU ALTA

A càrrec de Gemma Reguant

Dijous 27 de novembre de 2014, 19 h

Amb motiu de l’exposició  Dones poetes, tindrem ocasió d’escoltar un recull de poemes  de diverses èpoques i sensibilitats que ens permetran gaudir de la riquesa poètica catalana amb nom de dona.

Escoltareu un ventall de timbres, veus i harmonies  del nostre país que despertaran  ressonàncies intenses, tendres, colpidores, sàvies.

Interpretació i dramatúrgia: Gemma Reguant, actriu, directora de teatre.

 .

RECORDANT ANA MARÍA MOIX

Amb Jordi Virallonga i Carlos Zanón

Dijous 11 de desembre de 2014, 19 h

L’obra poètica d’Ana Maria Moix (Barcelona, 1947-2014) sovint no és tan coneguda com l’obra  novel·lística  o la seva tasca editorial. Autora de poemaris com  Baladas del dulce Jim, No Time for Flowers o Call me Stone,  Ana María Moix va ser l’única representant femenina a la coneguda antologia generacional Nueve novísimos poetas españoles de Josep Maria Castellet.

Per acostar-nos a la seva poesia  comptarem amb la companyia de Jordi Virallonga, poeta, catedràtic de Filologia Espanyola a la Universitat de Barcelona, i Carlos Zanón, poeta, novel·lista, guionista i crític literari.

 .

Us hi esperem!

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.