Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca el Carmel – Juan Marsé recomana: La sra. Rius de moral distraída, de Julià Peiró

27 octubre 2014 Sense Comentaris

srariusLa sra. Rius de moral distraída / Julià Peiró.- Barcelona: Comanegra, 2008.

Quan es parla de la Sra. Rius molta gent es pensa que es tracta d’algú que no existeix, com una llegenda, ha esdevingut gairebé un mite. És ben real, i ha aparegut en programes televisius (fa uns dies va rebre la visita d’Albert Om a El convidat), existeix i és una madame. Es va dedicar al món de la prostitució, el que ella en diu “fer senyors” i des de fa uns anys es dedica a fer d’intermediària entre dones que volen exercir i homes que saben el que volen i no els importa pagar-ho. Però la vida de la Sra. Rius és més que aquesta imatge més coneguda i un xic ensucrada dels seus darrers anys, va conèixer la prostitució dels anys de postguerra, no la del barri xino ple de dones sense recursos que tenien l’única sortida per tirar endavant en la carrera, o els mariners americans inundant les rambles d’uniformes blancs… Era prostitució de nivell, de cases i meublés.

En aquest llibre el periodista Julià Peiró traça una biografia de la Sra. Rius, en la seva vessant més humana, sense fer apología però sí intentant defensar un negoci com el d’ella (allunyada de màfies i proxenetes), i repassant una vida de “fer senyors” que li ha donat una perspectiva particular del món on vivim. Un retrat diferent, allunyat del morbo i el groguisme que sempre s’associa a l’anomenat “negoci més antic del món”.srariusllibre

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.