Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Un pessic a l’ànima

24 octubre 2014 Sense Comentaris

Un pessic a l’ànima. Massanet de la Selva: Gregal, 2013

Alfons Cama i Saballsun-pessic-a-l-anima va néixer a Calonge l’any 1952. Als 10 anys es va traslladar a Palamós, va estudiar batxillerat superior a Girona i va fer els estudis d’enginyeria industrial a Barcelona. Ha treballat a diferents administracions públiques, actualment a la Generalitat de Catalunya. Ha escrit dues novel·les: El camí dels cirerers i Un pessic a l’ànima.

Aquesta darrera novel·la conta la història de Martí Pijoan, que és un jove de Palamós, que marxa a estudiar primer a Girona i després a Barcelona. Mentre està fent pràctiques a l’Hospital Clínic, es troba a Jordi Sugranyes, un amic de la infància que està implicat en la lluita antifranquista, que li demana que faci d’enllaç entre ell i el Ciscu, un noi ingressat al hospital com a conseqüència de tortures policials, el qual resulta ser el fill dels amos de la fabrica on treballava el pare de Martí.

La novel·la es desenvolupa entre Palamòs, Girona i Barcelona. Els escenaris barcelonins es centren en l’Eixample, Sants, Ciutat Vella i en menor mesura Gràcia.

En definitiva, es tracta d’ una història que ens mostra la Barcelona del tardofranquisme.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.