Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…El enredo de la bolsa y la vida

17 octubre 2014 567 views Sense Comentaris

enredo

El enredo de la bolsa y la vida./Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral,2012

El enredo de la bolsa y la vida/Eduardo Mendoza eBiblio

Eduardo Mendoza es un famós escriptor que va néixer l’11 de gener de 1943 a Barcelona. Va estudiar dret i tot i que va exercir com a advocat  fins el 1967, es va traslladar a Nova York on va treballar de traductor per les Nacions Unides. La seva trajectòria literària és àmplia i ha rebut varis premis entre els quals cal destacar: el Premi a la Crítica per La verdad sobre el caso Savolta, el Premi Ciutat de Barcelona per La Ciudad de los prodigios, el Premi al Millor Llibre Estranger a França per Una comedia ligera i finalment el Premi Planeta per Riña de gatos.

El enredo de la bolsa y la vida és la quarta novel•la de la saga protagonitzada pel detectiu anònim. Les anteriors són: El misterio de la cripta embrujada, El laberinto de las aceitunas i  La aventura del tocador de señoras.
La història comença quan el protagonista, que treballa a una perruqueria on no entra ningú, rep una invitació per assistir a un acte de la Universitat. Allà es trobarà amb Romulo el Guapo, que li proposarà atracar un banc però el detectiu es nega a fer-ho. Poc després una noia adolescent coneguda com a Quesito li comunica la desaparició de Romulo i per trobar-lo utilitza uns amics que treballen com a estàtues humanes.
Es una novel•la que transcorre a Ciutat Vella, Eixample, Gràcia i en menor mesura Horta.
En resum, sota l’ aparença d’una novel•la negra s’ amaga una novel•la d’humor surrealista molt esborrajada, que parla de la crisi actual.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.