Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…El enredo de la bolsa y la vida

17 octubre 2014 Sense Comentaris

enredo

El enredo de la bolsa y la vida./Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral,2012

El enredo de la bolsa y la vida/Eduardo Mendoza eBiblio

Eduardo Mendoza es un famós escriptor que va néixer l’11 de gener de 1943 a Barcelona. Va estudiar dret i tot i que va exercir com a advocat  fins el 1967, es va traslladar a Nova York on va treballar de traductor per les Nacions Unides. La seva trajectòria literària és àmplia i ha rebut varis premis entre els quals cal destacar: el Premi a la Crítica per La verdad sobre el caso Savolta, el Premi Ciutat de Barcelona per La Ciudad de los prodigios, el Premi al Millor Llibre Estranger a França per Una comedia ligera i finalment el Premi Planeta per Riña de gatos.

El enredo de la bolsa y la vida és la quarta novel•la de la saga protagonitzada pel detectiu anònim. Les anteriors són: El misterio de la cripta embrujada, El laberinto de las aceitunas i  La aventura del tocador de señoras.
La història comença quan el protagonista, que treballa a una perruqueria on no entra ningú, rep una invitació per assistir a un acte de la Universitat. Allà es trobarà amb Romulo el Guapo, que li proposarà atracar un banc però el detectiu es nega a fer-ho. Poc després una noia adolescent coneguda com a Quesito li comunica la desaparició de Romulo i per trobar-lo utilitza uns amics que treballen com a estàtues humanes.
Es una novel•la que transcorre a Ciutat Vella, Eixample, Gràcia i en menor mesura Horta.
En resum, sota l’ aparença d’una novel•la negra s’ amaga una novel•la d’humor surrealista molt esborrajada, que parla de la crisi actual.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.