Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

Art urbà més enllà del grafit

25 setembre 2014 Sense Comentaris

Quan pensem en art urbà el primer que ens ve al cap són els grafits, però cada cop més els artistes intenten trobar altres llenguatges artístics per poder expressar el seu missatge. En aquest post us donarem a conèixer alguns noms que fan bo el nom del nostre concurs: la poesia pren la ciutat (recordeu que el termini per enviar-nos les vostres fotos expira a fi de més, un lot de llibres us espera).

Rebecca Lowry

1. L’artista nord-americana Rebecca Lowry ha creat poemes en senyals de trànsit de la  ciutat West Hollywood al comptat de Los Angeles dins la iniciativa del “Urban Intervention” del 2010.

La jove dissenyadora, influenciada pel haiku japonès,  ha creat petits poemes amb grafies de diferents mides. La iniciativa apropa l’art a un medi gens habitual, la via urbana. Crea inesperadament un xoc visual que convida al descans i a la reflexió durant uns pocs segons.

2. L’Urban Sketching és el nou moviment social dels amants del dibuix al carrer.  Fan servir una tècnica ràpida i vigorosa que els permet reproduir a cop d’ull la realitat que tenen davant.

L’aquarel·la, el llapis, el carbonet o retoladors ens  recorda a l’au plein air dels impressionistes francesos. Potser estem davant d’una nova onada d’avantguardes postmodernistes. (Si en voleu sabler més, visiteu el Barcelona’s Sketchcrawl Blog)

L’aerosol no és l’únic mitjà d’expressió dels artistes urbans. El següent artista que us plantegem proposa missatges suggeridors en el carrer plasmats en el mobiliari urbà: tanques publicitàries, cartells o bé feixos lluminosos.

3. Abans de consolidar-se com artista contemporani, Robert Montgomery ja realitzava intervencions al carrer de caire conceptual.  Aquí teniu una mostra dels seus treballs més impactants.

Instal·lació de Robert Montgomery

Malgrat que la realització de les obres no sigui ni espontània ni d’amagat, Montgomery no trenca amb l’aura romàntica i vandàlica dels grafits tradicionals, perquè combina a la perfecció la força de la paraula escrita amb l’impacte dels nous mitjans comunicatius.

Un cop més, els artistes contemporanis ens ensenyen que l’art encara té moltes vies per explorar.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.